JUMANJI: ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE

JUMANJI: ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ
JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ταινία Jumanji, τη φανταστική περιπέτεια που άφησε εποχή για τα πρωτοποριακά εφέ και το…ριψοκίνδυνο χιούμορ της; 16 χρόνια μετά, έρχεται η συνέχεια, σε…ψηφιακή μορφή! Έτσι, ενώ στη πρώτη ταινία η ζούγκλα μπήκε με φόρα στον κόσμο των πρωταγωνιστών, στη δεύτερη ταινία, μέσω ενός παλιού videogame, βουτάνε εκείνοι στον εξωτικό, συναρπαστικό και επικίνδυνο κόσμο του Jumanji.

Η Columbia Pictures παρουσιάζει τη φανταστική περιπέτεια-κωμωδία Jumanji: Καλωσήρθατε στη ζούγκλα. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους: Dwayne The Rock Johnson (Fast & Furious 6, G.I. Joe: Retaliation), Jack Black (King Kong, School of Rock), Kevin Hart (Ride Along, The Wedding Ringer), Karen Gillan (Guardians of the Galaxy) και Nick Jonas (Jonas Brothers). Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jake Kasdan (Sex Tape, Bad Teacher) και την παραγωγή της ταινίας οι Matt Tolmach και William Teitler. Το σενάριο που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Chris Van Allsburg, υπογράφουν οι Chris McKenna, Erik Sommers, Scott Rosenberg και Jeff Pinkner.

Σύνοψη:

Όταν τέσσερις έφηβοι φίλοι ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι με ένα όνομα που δεν έχουν ακούσει ποτέ, μπαίνουν μέσα στη ζούγκλα του Jumanji και παίρνουν το άβαταρ που διάλεξαν. Ο έμπειρος παίχτης Spencer γίνεται ένας μυώδης τυχοδιώκτης (Dwayne Johnson), ο αθλητής Fridge χάνει το μισό του ύψος αλλά γίνεται Αϊνστάιν (Kevin Hart), η δημοφιλής Bethany μεταμορφώνεται σε έναν μεσήλικα καθηγητή (Jack Black) και η ντροπαλή Martha είναι μια σκληροτράχηλη πολεμίστρια (Karen Gillan). Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι το Jumanji δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι – πρέπει πραγματικά να επιβιώσεις. Για να κερδίσουν και να επιστρέψουν στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να ζήσουν την πιο επικίνδυνη περιπέτεια της ζωής τους, να ανακαλύψουν τι άφησε πίσω του ο Alan Parrish (Robin Williams) είκοσι χρόνια πριν και να μάθουν να…παίζουν παρέα, χρησιμοποιώντας τα δυνατά στοιχεία του καθένα. Αλλιώς θα μείνουν μέσα στο παιχνίδι για πάντα…

11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD

Διάρκεια: 119’

Visit:
https://www.facebook.com/JumanjiMovie/
https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr/
https://www.youtube.com/user/FeelgoodEntment

11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD

Credits:

Director: Jake Kasdan
Σενάριο: (βασισμένο στο βιβλίο του Chris Van Allsburg) Chris McKenna, Jeff Pinkner, Scott Rosenberg, Erik Sommers,
Παίζουν: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Missy Pyle
Παραγωγοί: Jake Kasdan, Ted Field, Dany Garcia, Matt Tolmach, Matt Tolmach
Διεύθυνση φωτογραφίας: Gyula Pados, HSC
Μουσική: Henry Jackman

Ξένο σώμα!

«Το πνεύμα του Jumanji είναι παρόν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της ταινίας» σχολιάζει ο Dwayne Johnson. Για τον ηθοποιό και παραγωγό της ταινίας, το πρώτο Jumanji βασίστηκε σε έναν κατεξοχήν φανταστικό κόσμο. Πάνω σε αυτή την ιδέα στηρίχτηκε και η δεύτερη ταινία. «Στην ταινία Jumanji: Καλωσήρθατε στη ζούγκλα υπάρχουν έντονα τα στοιχεία της έκπληξης και του φανταστικού. Επίσης, θα πάρουμε μαθήματα για το πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε» καταλήγει ο ηθοποιός.

Σύμφωνα με τον Johnson, η ταινία έχει προσεγγιστεί ως μια ενότητα με την προηγούμενη, σαν μια ακόμη περιπέτεια Jumanji που ανήκει στο ίδιο σύμπαν. «Όλοι μας τρέφουμε απεριόριστη αγάπη και σεβασμό για την πρώτη ταινία. Λατρεύω τον Robin Williams και η ερμηνεία του σε αυτήν την ταινία σήμαινε τόσα πολλά για μένα και την οικογένειά μου» σχολιάζει ο ηθοποιός γνωστός ως The Rock.

Ο παραγωγός Matt Tolmach είναι επίσης μεγάλος φαν της πρώτης ταινίας, αλλά και του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Chris Van Allsburg στην ιστορία του οποίου βασίστηκε το franchise. «Παρακολουθώντας ξανά την πρώτη ταινία, αμέσως πέρασε από το μυαλό μου η εξής ερώτηση: Ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας; Ποια θα μπορούσε να είναι η επόμενη Jumanji περιπέτεια; Το δεύτερο βήμα θα γινόταν μετά από 20 χρόνια», καταλήγει ο παραγωγός.

O Tolmach και ο Chris McKenna σεναριογράφος της ταινίας σκέφτηκαν να δώσουν μια καινούργια διάσταση και μια νέα τροπή. Θα άλλαζαν τους κόσμους. Αντί δηλαδή να φέρουν τη ζούγκλα στον κόσμο μας, στο Jumanji: Καλωσήρθατε στη ζούγκλα, θα έφερναν τους παίκτες στη ζούγκλα. «Το παιχνίδι εξελίσσεται, από επιτραπέζιο γίνεται videogame», εξηγεί ο Tolmach. «Και τα videogames ταιριάζουν απόλυτα με τον κόσμο του Jumanji, αφού υπάρχει η δυνατότητα να αφήσεις πίσω τον πραγματικό κόσμο και να γίνεις κάποιος άλλος, ένας τυχοδιώκτης, ένας γιατρός, ένας ήρωας. Φαινομενικά πρόκειται για εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες. Η επιλογή, όμως, δεν είναι τυχαία, αφού ο χαρακτήρας που επιλέγει κάποιος ενδέχεται να έχει πολλές ομοιότητες με τον ίδιο. Ίσως κάποιος πρέπει να ταξιδέψει στο Jumanji, για να αντιληφθεί ποιος πραγματικά είναι».

«Οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι ουσιαστικά έφηβοι τους οποίους υποδύονται ενήλικες ηθοποιοί» σχολιάζει ο σκηνοθέτης Jake Kasdan. Ο Tolmach είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Kasdan και τον εμπιστεύτηκε για τη σκηνοθεσία της ταινίας. Πρόκειται για ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης που λαμβάνει χώρα, όμως, σε ένα φανταστικό περιβάλλον. Έτσι, ενώ από τη μία ψάχνουν τη θέση τους στον πραγματικό κόσμο, σύντομα θα βρεθούν σε άλλα σώματα, σε ανθρώπους που επιφανειακά δεν έχουν καμία σχέση με τους ίδιους. «Θεώρησα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μια εξαιρετικά αστεία υπόθεση, τι θα μπορούσες δηλ. να ανακαλύψεις για τον εαυτό σου αν περνούσες την ημέρα σου στο σώμα κάποιου άλλου;».

Η ταινία παραμένει μια κωμωδία με πολλά στοιχεία περιπέτειας. «Τις λατρεύω αυτές τις ταινίες. Πάντα ήθελα να κάνω μια τέτοιου είδους» εξομολογείται ο Kasdan. «Η ταινία γυρίστηκε στη Χαβάη σε ρεαλιστικά τοπία με πολλές σκηνές δράσεις, αλλά και μπόλικα visual effects».

«Το Jumanji: Καλωσήρθατε στη ζούγκλα έχει πολλά στοιχεία περιπέτειας» σχολιάζει ο Tolmach. «Ο κίνδυνος, όμως, παραμένει μεγάλος. Είναι πολύ πιθανό κάποιος να πεθάνει στο Jumanji. Γνωρίζαμε εξαρχής ότι θα υπάρχουν πολλά κωμικά στοιχεία στην ταινία, αλλά θέλαμε να υπάρχει και έντονη η περιπέτεια με αρκετές δόσεις αγωνίας».

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και