TWO’S: το αρχιτεκτονικό concept store της Πάρου

0

TWOS: το αρχιτεκτονικό concept store της Πάρου

Ένας Πολυχώρος Τέχνης

 «TWO’S» σημαίνει «η δημιουργία των δύο»∙ η δημιουργία που ξεκινά από την ένωση δύο στοιχείων και εξελίσσεται και περατώνεται μέσα σε αυτή, ως επιβεβαίωσή της. Τα δύο στοιχεία είναι η Γυναίκα και ο Άνδρας, η Αρχιτεκτονική και η Διακόσμηση, η Γη και ο Ουρανός, η Πάρος και η Αθήνα.

Το αρχιτεκτονικό concept store της Πάρου «TWO’S» διαμορφώνεται σε δύο πυλώνες – κατευθύνσεις: την αρχιτεκτονική μελέτη και την πραγμάτωσή της αφενός, και τη διάθεση αρχιτεκτονικού επίπλου και ειδών διακόσμησης αφετέρου.

Συνενώνοντας τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους, ο αρχιτέκτονας Αντώνης Κολσούζογλου και η interior designer Τίνα Βασιλικού δημιούργησαν το branding «two’s», έχοντας σκοπό να προσφέρουν ολοκληρωμένα αυτό που θα ήθελε οποιοσδήποτε επιθυμεί να υλοποιήσει τον προσωπικό του χώρο. Είτε προσωπικό είτε επαγγελματικό. Διαθέτοντας πολυετή πείρα στη σχεδίαση και στη κατασκευή χώρων, ξεκινούν με κέφι αυτή την δραστηριότητα και στο νησί των Κυκλάδων, διαμορφώνοντας εκεί τον προσωπικό τους χώρο στη γραφική Νάουσα της Πάρου.

Ομαδική Έκθεση

Μαρία Καβαλαράκη, Στράτος Καλαφάτης, Λία Ναλμπαντίδου, Βανέσσα Αναστασοπούλου

 Από το Σάββατο 29/4/2017 έως την Παρασκευή 30/6/2017

 

Το TWO’S επιχειρεί να προσεγγίζει σκηνογραφικά την παρουσίαση των αρχιτεκτονικών του προτάσεων, φιλοξενώντας ανά περιόδους έργα καλλιτεχνών. Από το Σάββατο 29/04/2017 ως την Παρασκευή 30/06/2017 μία ομάδα τεσσάρων Ελλήνων καλλιτεχνών συμμετέχει με τα έργα της στις σκηνογραφίες του TWO’S.

“two are better than one”

Η Μαρία Καβαλαράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ζωγραφική και γλυπτική. Διδάσκει εικαστικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ παράλληλα έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966 και σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφίζει, διδάσκει και οργανώνει δράσεις που αφορούν τη δημιουργική φωτογραφία. Από το 1990 παρουσιάζει το έργο του σε πλήθος εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενδεικτικά: 10η Μπιεννάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία / Backlight Τριεννάλε, Τάμπερε, Φινλανδία / EU Japan, Σάγκα και Φουκουσίμα, Ιαπωνία / PhotoEspaña Μαδρίτη, Ισπανία / Bozar Expo, Βρυξέλλες / Φεστιβάλ Νίκαιας, Γαλλία / Φεστιβάλ Ρώμης, Ιταλία / Ημερολόγιο 1998-2002, Βηρυτός, Λίβανος.

H Λία Nαλμπαντίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε εικαστική φωτογραφία στις H.Π.A. (BFA in Photography).

Έργα της ανήκουν σε συλλογές Σύγχρονης Τέχνης και σε πολλές Βιβλιοθήκες

(Mουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Eθνικό Mουσείο Σύγχρονης Tέχνης – Αθήνα,

The Library Project – Δουβλίνο, Encontros da Imagem Photobook Library – Μπράγκα Πορτογαλίας κ.α.). Tα τελευταία 10 χρόνια, δημιουργεί open editions’ έργα με την συνεργασία του Studiotessera Photography στη Θεσσαλονίκη.

Η Βανέσσα Αναστασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε στο Wimbledon School of Art (1992-1995) και στο Royal College of Art τουΛονδίνου (MA. Painting , 1995-1997). Έχει κάνει 6 ατομικές εκθέσεις (Αθήνα και Τόκιο), ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της ανήκουν σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές (Deutsche Bank,  British Airways, Aylesford Newsprint). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

TWOS AthensParos
Βασιλικού Τίνα: αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων, (+30) 6932-220797, [email protected]
Κολσούζογλου Αντώνης: αρχιτέκτων, (+30) 6977-078176, [email protected]

Αθήνα
Ρωμανού Μελωδού 11-13
Τ.Κ. 114 71 Λυκαβηττός, Αθήνα
(+30) 210-6450524

Πάρος
Τ.Κ.. 844 01 Νάουσα, Πάρος
(+30) 22843 – 00977

Site

twos.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.