«Το τίμημα του σπαθιού: όταν ένα ξίφος γίνεται σύμβολο»

«Το τίμημα του σπαθιού: όταν ένα ξίφος γίνεται σύμβολο»

Πέμπτη 24 Μαΐου στις 21:00

Την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 21:00 ο πολυχώρος πολιτισμού Διέλευσις πρόκειται να φιλοξενήσει μια βραδιά αφήγησης με τίτλο: «Το τίμημα του σπαθιού: όταν ένα ξίφος γίνεται σύμβολο».

 

Σχετικά με την αφήγηση:

Ο μεγάλος μάγος Μέρλιν, μεγαλώνει ένα παιδί που δεν είναι δικό του. Το λένε Αρθούρο κι είναι γραφτό του να γίνει βασιλιάς της Αγγλίας. Μόνο που εκείνος, δεν το γνωρίζει ακόμα. Σαν όμως, τραβήξει το ξίφος που’ ναι σφηνωμένο για χρόνια – καλά- στην καρδιά ενός βράχου, όλα θ’ αλλάξουν. Μα, κάποτε, προτού να κλείσει τα μάτια του ο Βασιλιάς Αρθούρος, θα πρέπει να το γυρίσει πίσω σε κείνη που του το χάρισε. Στην Κυρά της Λίμνης! Ο Σερ Γκάλαχαντ, ο Ιππότης του ο καλύτερος κι ο πιο πιστός από όλους, θα παλέψει για κείνον. Δεν το μπορεί  ν’ αφήσει και να χαθεί  έτσι ο καλός βασιλιάς του. Για τούτο, υπόσχεση δίνει σε  μάγισσα τρομερή πως θα την κάνει γυναίκα του. Φτάνει μονάχα, εκείνη, να τονε κάνει καλά…  Όσο, για το σπαθί του, μια μέρα, θα γίνει σύμβολο. Το μεγαλύτερο σύμβολο απ’ όλα, στα χέρια ενός δυνατού Σαμουράι…

 

(Θρύλοι και Μύθοι της Αγγλίας, από τον κύκλο του “Βασιλιά Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης”, αλλά και της Ιαπωνικής λαϊκής παράδοσης.)

 

Αφήγηση – Μουσική Επένδυση:

Σμαράγδα Αποστολάτου, Αγγελική Γκόγκου

 

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος, Viva: 7€

Διάρκεια: 60′

Απευθύνεται σε ενήλικες

 Κρατήσεις θέσεων

Παρακαλούμε, λόγω περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση στο [email protected], δηλώνοντας την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, όνομα, τον αριθμό ατόμων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ή στο τηλέφωνο 210 8613739.

 

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις

Λέσβου 15 και Πόρου, 11256, Κυψέλη

Τηλ.: 2108613739

[email protected]

www.dieleusis.gr

fb: Πολυχώρος «διέλευσις» κοινότητα

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων