Έκθεση ζωγραφικής  «50 Haiku and New Age»

Έκθεση ζωγραφικής  «50 Haiku and New Age»

 Γιάννης Γούνας & Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

 23 Φεβρουαρίου- 4 Μαρτίου

 Εγκαίνια Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 19:30

 Εκθεσιακός χώρος 2ου ορόφου

50 Haiku και New Age. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Στη μια όψη παρουσιάζεται, με την δικαιολογία των παιδικών αναμνήσεων, ένας κόσμος αθώος, ελεύθερος και αρμονικός.

Η άλλη όψη παρουσιάζει το αδιέξοδο ενός κόσμου σκληρού και τραχύ, που έχει διαρραγεί από την χρήση, την απάτη, την έλλειψη ελευθερίας και την απανθρωπιά.

Δύο ζωγραφικοί κόσμοι που ο ένας εκφράζει την αρχή και ο άλλος την  εξέλιξη και την συνέχεια.

Γιάννης Γούνας

50 Haiku ο τίτλος αυτής της δουλειάς μου…

50 πουλάκια…

50 μικρές ιστορίες… .Μόνες και απροστάτευτες…

Χρωματιστές και ασπρόμαυρες…

Επιστροφή στην παιδική ηλικία…

Επιστροφή στα παιδικά μου αισθήματα…

Επιστροφή στον απολεσθέντα παράδεισο.

Χρωματιστά μολύβια, μελάνια, μαρκαδόροι… Υλικά της παιδικής μου ηλικίας. Σε αυτά ξαναγύρισα… Αυτά χρησιμοποίησα σε αυτή την δουλειά. Επίσης, σε κάποια έργα δούλεψα και με την τεχνική του κολάζ. Γιατί πουλιά; Είχα την ανάγκη να ξαναγυρίσω στον απολεσθέντα παράδεισο των παιδικών μου χρόνων. Ήθελα να ξαναζωντανέψω όλα αυτά τα αθώα πλάσματα με τα δικά μου χρώματα και τους δικούς μου ουρανούς. Συναρμολόγησα μνήμες, εικόνες, χαρές, λύπες και δημιούργησα 50 πουλάκια που το καθένα κρύβει με τα φτερά του και μια μικρή ιστορία.

 

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

New age γιατί οι εποχές άλλαξαν…

New age γιατί και η τέχνη αλλάζει…

New Age γιατί μια καλύτερη εποχή έχει ήδη ανατείλει…

New age γιατί αν ήταν μουσική θα ήταν New age…

New age  Ιστορίες γιατί οι Ιστορίες είναι της Νέας εποχής…

Είναι φτιαγμένες από χρώματα, ιδέες και φαντασία…

New age Ιστορίες γεμάτες φως και σκοτάδι, αλήθεια  και ψευδαίσθηση, χαρά και μελαγχολία.

Ζωγραφίζω τα έργα μου πρώτα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή με όλες τις δυνατότητες που μου δίνει σε χρώματα, “Εργαλεία” και τεχνικές και μετά εκτυπώνονται σε λεπτά φύλλα πλαστικού (σαν πλαστικοποιημένο ύφασμα).

Ένας από του κύριους λόγους που άρχισα να ζωγραφίζω σε Η/Υ ήταν η επιθυμία μου να απεικονίσω αρκετά από τα ποιήματα μου σε μορφή έργων ζωγραφικής.

Με εμπνέει η ποίηση (όχι μόνο η δική μου), η φύση, τα ζώα, οι ιδέες, οι αφηρημένες έννοιες.

 Με λίγα λόγια

Ο Γιάννης Γούνας γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής σχολής του Κώστα Καζάκου. Στο Θέατρο έχει συνεργαστεί με σημαντικούς  σκηνοθέτες όπως οι Λεωνίδας Τριβιζάς,Στάθης Λιβαθινός, Νίκος Μαστοράκης, Σταύρος Τσακίρης, Κώστας Καζάκος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Σταμάτης Φασουλής, Δημήτρης Τάρλοου και άλλους, σε έργα του σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου αλλά και σε παραστάσεις Αρχαίου δράματος στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Στην τηλεόραση πήρε μέρος στην σειρά “Η σιωπή των αγγέλων-Γεώργιος Βιζυηνός” στην ΕΡΤ1 σε σκηνοθεσία του Χριστόφορου Χριστοφή.

Από το 2005 γράφει στίχους για την ελληνική δισκογραφία αλλά και για παραστάσεις στο Θέατρο.

Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες όπως η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μάριος  Φραγκούλης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Πίτσα Παπαδόπουλου, η Μελίνα Ασλανίδου, η Καίτη Γαρμπή, η Ηρώ Σαια, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Γιώργος Καραδήμος, η Ζωή Παπαδόπουλου και πολλοί άλλοι. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο γράφοντας στίχους σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Το 2016 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο “ΣΣΣΣΟΥΤ” από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.

Έχει πραγματοποιήσει 5 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής.

 

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε το 1982 και μένει μέχρι σήμερα στην Αγία Βαρβάρα της Δυτικής Αθήνας. Είναι Διδάκτορας της Βιολογίας, ζωγράφος, ποιητής, στιχουργός. Έχει καταγωγή από την Ημαθία και την Καρδίτσα. Τελείωσε το 4ο Ενιαίο Λύκειο Κορυδαλλού το 2000, αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας της Αθήνας το 2004, έκανε μεταπτυχιακό στον Τομέα Κυτταρικής Βιολογίας-Βιοφυσικής (του ίδιου τμήματος) και διδακτορικό στον Τομέα Ζωολογίας-Θαλάσσιας Βιολογίας (επίσης του ίδιου τμήματος). Ο τίτλος του διδακτορικού του είναι: «Η διαχρονική διαφοροποιήση της πανίδας της Ελλάδας». Ζωγραφίζει με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation

Twitter: @MCF_MCacoyannis

Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF

Youtube: MCacoyannisF

 

Ημέρες και ώρες έκθεσης: 23 Φεβρουαρίου-4 Μαρτίου, Δευτέρα έως Κυριακή 18:00-22:00 στον εκθεσιακό χώρο του 2ου ορόφου

 

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 19:30

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο